Пловдивският съд глоби с 1000 лева побойник, пребил жена в супермаркет в Пловдив. Драмата се разиграла на 15 януари в магазин на "Пещерско шосе". Причината за агресията станало "бавното пазаруване" на жената. Жертвата е жена, която била скубана и бита.

Битата клиентка пазарувала със свекърва си в магазин на бул. "Пещерско шосе" в града под тепетата. По същото време в хипермаркета били и побойникът и неговата съпруга. В магазина имало много клиенти и пространството между щандовете било препълнено с хора. Двете жени вървели бавно покрай плодовете и зеленчуците, като разглеждали стоките, пише "Монитор".

След като се спрели да обсъдят какво да купят, чули зад гърба си думите: „"Тук не се стои, дръпнете се". По-младата дръпнала настрани свекърва си, но казала на мъжа, че всеки има право да стои в магазина където му е удобно.

Думите й провокирали порция обиди, а малко по-късно мъжът я намерил между рафтовете, хванал я за косата и я навел силно към пода. Тогава жената усетила как нещо изпукало във врата й. Минути по-късно получила и юмрук в лицето.

Биячът спокойно платил на касата и си излязъл, въпреки опитите да бъде задържан от охраната на хипермаркета.

Побойникът отърва затвора след като се признал за виновен в края на октомври. Поведението на мъжа било заради ниска правна култура и слаби волеви задръжки, преценили магистратите. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано.