Четирима нарушители на пътя били засечени при осъществения контрол за безопасност на движението вчера. Около 4.30 часа в село Житница 30-годишен жител бил седнал зад волана на лек автомобил „Форд“ в рамките на наложено административно наказание. Час по-късно в село Дуванлии 19-годишен местен шофьор се ударил с управлявания лек автомобил „Пежо“ в ограда на частен имот.

При проверката се оказало, че младежът е употребил алкохол - 1,72 промила. Към 23.10 часа, на кръстовище между Пещерско шосе и ул. „Звезда“ в Пловдив катастрофа с материални щети предизвикал и друг пиян шофьор.

След настъпилия сблъсък между два автомобила от марката „Фолксваген“, на място пътни полицаи установили, че алкохолната проба на единия от участниците, на 33 години, е 1,57 промила.

Междувременно на ул. „Вратцата“ екип на Шесто РУ спрял за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 40-годишен криминално проявен и осъждан пловдивчанин. Мъжът бил изпробван с дрегер, който отчел 1,76 промила.

Допълнителен тест с драг чек пък реагирал положително на наркотични вещества. Срещу всички извършители са образувани бързи производства.

Междувременно в Пето РУ са образувани досъдебни производства срещу двама притежатели на наркотични вещества. Спрямо 37-годишните криминално проявени и осъждани пловдивчани са взети 24-часови мерки за неотклонение.

При обиски в събота от тях били иззети пакетче с хероин и пет таблетки клоназепам. За случаите е уведомен дежурен районен прокурор.

Снимка: Илюстративна