Три кражби от апартаменти в Пловдив и Асеновград и един обир на бус са регистрирани от пловдивската полиция за последните часове.

По предварителни данни, посегателствата над имотите били извършени вчера по идентичен начин – чрез отключване. От жилище на ул. „Петрова нива“ били задигнати 200 лева, а златни накити и 30 лева липсвали от адрес на ул. „Чипровец“. Случаите са поели екипи на Първо РПУ в Пловдив. 

Същия ден и колегите им от Асеновград стартирали проверка по сигнал за влизане с взлом в къщата на 31-годишна жителка, от където била отнета дамска чанта с близо 600 лева. По случаите са образувани досъдебни производства. 

Междувременно 37-годишен шофьор съобщил в полицията за кражба от микробуса му. Вчера мъжът разказал пред служители на РУ – Труд, че около 11.30 часа били отнети над 5000 лева от незаключеното моторно превозно средство, паркирано пред търговска верига в землището на село Костиево. В рамките на образувано досъдебно производство продължава работата по издирване на извършителите.