Хванаха деветима нарушители на пътя само през  уикенда в Пловдив и региона. Четирима от тях били заловени пияни под тепетата. На бул. „Руски“ 38-годишен управлявал „Опел“ с концентрация на алкохол над 2 промила.

С над 1,2 промила били шофьори на „Фолксваген“-и, на 30 и 48 години, установени съответно на кръстовище между бул. „Пещерско шосе“ и бул. „Копривщица“ и на ул. „Преслав“. Подобна стойност имала алкохолната проба и при 24-годишен, седнал зад волана на „Опел“ на кръстовище между ул. „Лев Толстой“ и „Богомил“.  Същите резултати дрегерите отчели и при мъже на 31 и 54 години, хванати с леки автомобили от марката „Рено“ в Асеновград и Хисаря.

 Други двама водачи под въздействието на спиртни напитки, на 39 и 46 години, били задържани  в село Христо Даново. По-младият управлявал мотоциклет с 1,87 промила, а по-възрастният се бил качил в колата си с 1,30 промила. Междувременно на пътя между Нареченски бани и Асеновград полицейски екип установил, че 24-годишен шофира лек автомобил „Сеат“ под въздействието на наркотични вещества.

Снимка: Илюстративна