Арестуваха 41-годишен пловдивчанин за разпространение на наркотици. Около 14.30 часа във вторник той бил засечен в района на Сахат тепе с цигара с марихуана. При последвало претърсване в дома му полицаите открили допълнително количество от същия наркотик и електронна везна. Мъжът е арестуван за 24 часа, образувано е бързо производство.

Други шестима притежатели на наркотици били задържани. В петък на ул. „Арх. Евлоги“ и във вторник на  бул. „Никола Вапцаров“ със саморъчно свити цигари с марихуана били заловени 17-годишен от Белозем и 24-годишна от Добрич. Междувременно гриндер и папирос със същото съдържание били иззети от 28-годишен пловдивчанин, хванат на ул. „Бачо Киро“. В събота две пакетчета с хероин и хашиш били открити в спрян за проверка на ул. „Васил Ихчиев“ лек автомобил „Сузуки“, в който пътували пловдивчани на 21 и 28 години и 20-годишен от село Хвойна. Също така било установено, че 21-годишният държи в себе си друго  пликче с хашиш и две топчета с марихуана и амфетамин. Срещу извършителите са образувани полицейски производства.

Асеновградски полицаи пък заловиха пиян шофьор в първите минути на днешния ден. Край разклон за Садово на главен път Пловдив – Хасково те спрели за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от 31-годишен от Чешнегирово. Мъжът бил тестван с дрегер за алкохол и апаратът отчел наличието на 1,68 промила. Ден по-рано колегите им от Хисаря засекли в село Ръжево 30-годишен, който бил седнал зад волана на лек автомобил „Хюндай“ под въздействието на наркотици. Спрямо двамата водачи е взета 24-часова мярка за неотклонение, образувани са бързи производства.