Арестуваха двама студенти заради отглеждане на канабис в Пловдив.  При проверка в стаята им в общежитие на булевард „Санкт Петербург”,  униформените  установили, че 23-годишен отглеждал в стаята си три канабисови насаждения. Стрък от наркотика и близо 24 грама марихуана били конфискувани от негов 21-годишен съсед.

Осем души са били задържани при спецакция срещу наркотици, проведена в четвъртък и петък в Пловдивско. При предприети процесуални и следствени действия полицаи от Първомай иззели близо 900 грама марихуана. По-голямата част от дрогата – 534 грама, те намерили в квартирата на 21-годишен младеж, известен за подобна незаконна дейност. Останалото количество било укрито в землището на квартал „Любеново“ от 17-годишен криминално проявен тийнейджър. Спрямо двамата извършители била взета 24-часова мярка за неотклонение.

В квартал „Столипиново“ и на бул. „Пещерско шосе“, с различни разфасовки на амфетамин и марихуана били хванати двама водачи на моторни превозни средства, на 40 и 27 години. В Сопот и в село Царацово пакетчета с подобно съдържание носели и 35-годишен мъж и 17-годишен тийнейджър. Срещу всички извършители са образувани бързи производства.

Снимка: Илюстративна