Христо Петков, който уби куче в Смирненски, за пореден път се изправя пред съда. Той е обвинен за това, че публично е убил с лък животното на бензиностанция на кръстовището между булевардите  „Пещерско шосе” и „Копривщица”. 

Докато пълнел гориво, той се подразнил от  стоящото наблизо куче. То често обикаляло из района и работниците, наричайки го галено „Гергана“,  се грижели за него. 

Христо извадил от багажника на колата си спортен лък, поставил стрела и го насочил  към животното.Стрелата уцелила кучето в областта на главата, влязла през носната кухина, пробила черепната основа и засегнала централния мозък  на кучето. 

Двама свидетели забелязали раненото животно и се обадили на ветеринарен лекар, както и бил подаден сигнал на тел. 112. По време на разследването е била назначена съдебно-ветеринарна експертиза, според заключението, на която смъртта на кучето е настъпила в резултат на смъртоносната рана, предизвикана от стрелата.  

Според информацията на държавното обвинение мъжът бил ядосан от факта, че кучето лаело по колата му, докато той се опитвал да зареди гориво на бензиностанцията. Читатели обаче сигнализираха на TrafficNews.bg, че детето на мъжа е едно от ухапаните от безпризорното животно. То обикаляло в района около бензиностанцията, а служителите й го хранели. Много от родителите в квартала са били на път да се саморазправят, след като животното се е спускало към децата.