Делото срещу Емил Димов от Кючук Париж, който се опита да убие свой съсед,  започна в пловдивския Окръжен съд. С белезници на ръцете той бе доведен в съдебна зала, където запази мълчание и отказа да бъде сниман. Кървавата драма се разигра на 21 август 2016 година. 

В съда днес бе представена съдебно - медицинска експертиза, но се оказа, че не е внесена навреме. Това предизвика възражение от страна на защитника на Димов и делото бе отложено за друга дата.

Междувременно адвокат Златанов поиска да бъдат изслушани записите от телефон 112 в деня на престъплението. Три са били разговорите на 21.08.2016 година в часовете след 20 часа. Първи на спешния телефон е позвънил Емил Димов. Той е съобщил, че е бил нападнат от свой съсед. Нанесени са му удари по главата, в областта на окото. 

"Избягах, за да не ме бие още. Сега вървя към блока”, са били думите  на обвиняемия. Близо 30 минути след това последвал сигнал от роднина на 36-годишния Мирослав."Наръгаха баща му с нож в ръката. Аз съм дъщеря му, изпратете спешно полиция”. 

В същото време обаче на спешният телефон за втори път е звънял Димов. Крещейки, той съобщил, че от гърба и главата му тече кръв. Удар с летва с пирони му е нанесъл съседът му Мирослав.

"Не знам къде съм, бягам. Нищо не помня, само знам, че има много кръв", са били думите на Димов. Той дори не е знаел къде е и затова е бил прехвърлен на дежурен от I-во РУП. Той е разказал къде се намира. Тогава съобщил, че е Емил, а униформеният му казал да се върне и да не се притеснява от съседа си, тъй като полицията вече е била на място.

Според адвоката на Димов, свадата била започната от Мирослав. Проблемите между двамата мъже датирали от няколко месеца, когато  колата на бащата на Емил била запалена. Тогава Мирослав е бил викан в районното.  След разпитите мъжът предупредил Димов да не се занимава с него.

В деня на престъплението, Емил бил пред блока, когато покрай него минала дъщерята на Мирослав.  Димов й казал да предаде на баща си, че няма да остави нещата така. В този момент пловдивчанката позвънила на баща си и той слязъл, за да се разправя с Емил.

Последвали няколко удара между мъжете и Димов избягал. Минути по-късно обаче той решил да се върне и да потърси сметка от комшията си. Той обаче го чакал, въоръжен с летва.  За да се защити, Емил извадил джобно ножче и наръгал Мирослав. След това отново побягнал. 

По думите на адвокат Златанов,  жертвата е Емил, а не Мирослав. Вторият е с дебело криминално досие. 

Делото ще продължи в средата на ноември месец.  До тогава Димов ще остане с наложената му мярка „задържане под стража”.