Подпалвачите на сергиите на ул."Георги Икономов" №2 в Пловдив вече са установени от полицията, разбра TrafficNews.bg. Това са 16-годишният Камен и 17-годишният му авер Абрахам. И двамата първоначално бяха задържани за срок от 24 часа, а след това са преведени в ОСИН - Пловдив за срок от 72 часа, след като стана ясно, че междувременно са запалили и... 12 автомобила.

Кои са двамата подпалвачи? Абрахам е с очевиден афинитет към скъпите коли, завършил е ОУ Стоян Михайловски под тепетата и е фен на "Ботев". Приятелчето му Камен си фантазира, че живее в Рим, Италия, и е фен на... просташки шеги в мрежата и черепи.

Припомняме, предната нощ голям пожар изпепели сергии на пазара до "Слънчеви лъчи" в район Южен в Пловдив. Сигналът бе подаден минути преди 2 часа тази нощ. За кратко огънят обхвана сергии, които са били долепени една до друга, и фургон. Пожарникари са се борили с огнената стихия, но 6 сергии и една каравана, както и продукция от плодове и зеленчуци, бяха унищожени напълно.

В същото време - около 01.35 ч. в Първо РУ в Пловдив е получен сигнал за увредени автомобили по ул."Георги Икономов".  На място е изпратен автопатрул, който установява, че са увредени общо дванадесет автомобила. И… извършителите на деянието са отново Абрахам и Камен! Този път си имат и помощник – 17-годишният Георги от Пловдив. И тримата подпалвачи не са криминално проявени.

Ето ги:

Ето и видео от мястото на пожара: