Обвинение бе повдигнато на двама младежи, ограбили възрастна дама в Пловдив. На 14 септември униформени започнали работа по подаден сигнал от 72-годишна жена за извършен й грабеж. Потърпевшата обяснила, че около 11 часа, на ул. „Босилек“ й била издърпана дамската чанта, в която носела около 30 лева, мобилен телефон и лични документи.

По случая било образувано досъдебно производство, като в хода на работата било установено, че извършителите на обира са криминално проявени и осъждани пловдивчани на 21 и 22 години, били задържани за едно денонощие в районното управление. На двамата е повдигнато обвинение и е наложена 72-часова мярка за неотклонение.  

Междувременно извършител на два поредни грабежа от жилищен блок на ул. „Златорог“ в Пловдив бе разкрит и задържан от служителите на реда. В неделя в ареста бил отведен криминално проявен 23-годишен жител на областния град.

В рамките на проведени разследвания по сигнали от 13 и 15 септември служителите събрали доказателства, че той задигнал различни уреди, инструменти и вещи от две междуетажни помещения на адреса.  Случаят е докладван в районната прокуратура, а на извършителя е повдигнато обвинение за престъпление. Обвиняемият е отведен в ареста за срок до 72 часа.