13 са дилърите, задържани при две специализирани операции срещу наркоразпространението в Пловдив.  На 26 януари, както TrafficNews.bg информира бяха задържани 12 лица.  Съвместните действия са осъществени от служители на отдел „Криминална полиция“, сектор „Специализирани полицейски сили“ и колегите им от Второ, Пето и Шесто районни управления, под ръководството на Окръжната прокуратура. В хода на акцията, в момент на наркосделка, в лек автомобил „Рено“ в жк „Тракия“ били задържани четирима пловдивчани. 24-часови полицейски мерки били взети и спрямо други осем лица, съпричастни към незаконната дейност. При извършени под ръководството на Окръжна прокуратура – Пловдив девет претърсвания в жилища и автомобили, както и четири лични обиска общо били иззети над 4160 грама амфетамин, близо 520 грама марихуана и 281 таблетки екстази.  По случая е образувано досъдебно производство в отдел „Криминална полиция“. С прокурорско постановление спрямо шестима от задържаните е взета 72-часова мярка за неотклонение. Един от основните участници в схемата е дилъра Радо от Хасково.  

При аналогична операция вчера криминалисти от отдела заловили друг 25-годишния Валентин Г. от димитровград, който живее под тепетата и се занимава с разпространение на наркотици. От дома му са иззети  амфетамин с общо тегло над 175 грама, около 40 грама марихуана и електронна везна. Срещу извършителя е образувано бързо производство, задържан е за срок до 72 часа.

Работата по цялостното документиране на случаите продължава под наблюдението на Окръжна прокуратура – Пловдив.

Зад решетките е и дилър на марихуана.  29-годишният Николай Е. е арестуван , а при обиска в апартамента са намерени 160 грама марихуана.  Младият пловдивчанин е задържан с постановление на прокуратурата за 72 часа и срещу него има повдигнато обвинение.