Задържаха двама младежи за притежание на наркотици в Пловдив. При проверка във вторник  служителите на реда иззели 0,640 грама амфетамин от адреса на 22-годишен пловдивчанин. Два дни по-късно негов 20-годишен съгражданин бил хванат да носи в себе си цигара с марихуана. Спрямо извършителите е взета 24-часова мярка за неотклонение. Работата по случаите продължава под наблюдението на прокуратурата.

Междувременно 19-годишен бе заловен да шофира под въздействието на наркотични вещества вчера по обяд в Асеновград. По време на полицейска проверка на ул. „Цар Иван Асен ІІ“ нарушителят бил засечен зад волана на лек автомобил „Фолксваген“.

Вечерта, около 21.15 часа, дрогиран бил и 37-годишен водач на автомобил от същата марка, хванат от служителите на реда в Сопот. С полицейски заповеди двамата са задържани за едно денонощие. Образувани са бързи производства.

Подобни действия били предприети и спрямо 34-годишен мъж, който на бул. „Пещерско шосе“ в Пловдив управлявал лек автомобил „БМВ“ след употреба на алкохол 1,67 промила.