Пиян пенсионер преби до смърт 80-годишната си съпруга, след което сам издъхна от стреса от стореното и голямото количество алкохол в кръвта му. Инцидентът е станал в пловдивското село Скутаре. В Пловдивската окръжна прокуратура се води досъдебно производство по случая.

На 26 септември сутринта, синът на починалите посетил помещението, в което живеели неговите родители. То се намирало в близост до неговата къща в село Скутаре. Мъжът успял да отвори вратата, но вътре заварил шокираща гледка. В леглото лежал трупът на майка му. По главата на жената имало видими рани.

89-годишният му баща пък бил в безпомощно състояние, облегнат в дъното на помещението. Той все още имал жизнени функции, поради което синът веднага позвънил на 112.

Екип от разследващи от Областната дирекция на МВР Пловдив бил формиран веднага след получаване на сигнала. Полицаите посетили мястото на инцидента. Пристигналите там спешни медици пък констатирали, че възрастният мъж също е починал.

До момента е направен оглед на помещението, като е било открито и оръжието, използвано за убийството на 80-годишната жена – част от ресьор на автомобил. Извършени са няколко експертизи – съдебно-медицински, биологична и химическа експертизи, като е назначена и ДНК експертиза. По тялото на възрастния мъж са установени пръски от кръвта на съпругата му.

От прокуратурата съобщават, че именно съпругът е нанесъл смъртоносните уреди с ресьора, които са причинили смъртта на неговата жена. По това време той е бил изключително пиян. Концентрацията на алкохол в кръвта му е била 4,96 на хиляда. Според медиците това, в съчетание със стреса от извършване на деянието, е довело до неговата собствена смърт.

По тялото на пенсионера не са били установени следи от насилие.