Бус е пламнал тази нощ в квартал "Кършияка", в една от пресечките на бул. "България" срещу служебния вход на Панаира в Пловдив. Товарното возило, собственост на търговец от арменски произход, който продава стоки на Руския пазар, е изгоряло почти до основи.

“Към 3 и 30 се чу, че нещо избухна. Показах се на терасата. Пожарните дойдоха и изгасиха буса”, разказа мъж от близкия жилищен комплекс. Огнеборци от близката Трета районна служба на Пожарната са потушили стихията. Въпреки това бусът е изгорял като факла.  

Бусът е бил паркиран пред дома, който предприемачът обитава. Все още се изяснява на каква стойност са нанесените щети, ала по данни на разследващи към момента на избухването на огъня, не е имало изобилие от стока във возилото.

Все още не са известни причините за възпламеняване на буса. 

Полицията работи по няколко версии, като по вътрешна информация има сериозно основания да се счита, че става дума за умишлен палеж. Според запознати е твърде възможно клечката да е драсната като отмъщение срещу собственика на буса, вследствие на неуредени търговски отношения с други продавачи от пазара. 

Очаквайте подробности!