Извършители на побой са били задържани от служителите на реда в  Раковски.  Около 22.30 часа в събота на спешен телефон 112 постъпил сигнал за сбиване между четирима употребили алкохол участници в семейно тържество в квартал “Секирово”.

Пристигналите незабавно на място униформени установили, че 44-годишен местен жител е с две прободни рани по тялото, а 67-годишният му баща - с охлузвания по лицето.

След оказана медицинска помощ двамата пострадали са освободени за домашно лечение, без опасност за живота. В хода на разследването в районното управление са отведени нападателите -  техни родственици, на 16 и 18 години.

Срещу тях е образувано досъдебно производство по чл. 129 от НК.

Междувременно в неделя в полицията в Първомай попаднало 15-годишно момче от града, срещу което започнало бързо производство за причинена телесна повреда по хулигански подбуди.

По първоначални данни, половин час след полунощ, в междублоково пространство на ул. “Орфей” непълнолетният се спречкал с други двама тийнейджъри, на 16 и 17 години, и им нанесъл удари с дървен кол по главите.

Пострадалите са прегледани в пловдивска болница и освободени за домашно лечение.

Пълното документиране на случаите продължава под наблюдението на прокуратурата.