Бивш следовател - колекционер за стари / не ретро/ коли и автомобилен състезател, който не общува много много с роднините си бяха свидетелите, които днес дадоха показания по време на делото срещу адвокат Владимир Елдъров, таксиметровият бос Радослав Керанов и съучастниците им, обвинени в подбудителство за убийство и серия палежи.

Делото вече е в Апелативен съд след като подсъдимите обжалваха присъдите си. 7 години и 6 месеца затвор е присъдата, която Окръжният съд постанови за пловдивския адвокат Владимир Елдъров, обвинен в подбудителство за опит за убийство, 4 палежа и унищожаване на чуждо имущество. С половин година по-малко или общо 7 години ще прекара зад решетките съучастникът му Радослав Керанов.

Изпълнителите на поръчките получиха по-леки присъди, тъй като признаха вината си по време на делото и дадоха подробности за начините, по които са били извършени всички престъпления. Мартин Поптолев бе осъден на 7 години и половина лишаване от свобода, Светлин Спасов ще лежи 6 години, присъдата на Петьо Пенев е 4 години, също колкото и на Милко Доевски, който ще прекара 4 години зад решетките.  Валери Бодуров бе обявен за невинен. 

Адвокатът Борислав Златанов и бившият следовател Антон Стоянов  бяха призовани по искане на адвокатите на Елдъров - Костадин Давчев и Даниела Елдърова, които заявиха, че по делото има информация, че Златанов и Стоянов са разговаряли с един от подсъдимите - Радослав Керанов и са му заявили, че срещу определена сума ще "оправят" делото срещу Владимир Елдъров. 

Следователят Стоянов заяви, че никога по никакъв повод не е искал пари от Елдъров. "Аз познавам Владимир от бебе, и родителите му познавам добре. Но дълги години не го бях срещал. Видяхме се преди 2-3 години на едно барче и той дойде и ми се представи. Но това беше доста след като бяха задържали Радослав Керанов" заяви Антон Стоянов. 

Той разказа , че познанството му с таксиметровия бос датира от 2013 година, когато Радослав дошъл на сватбата на сина му. След това се срещали доста честопокрай хобито му да ремонтира стари коли. Стоянов имал 8 автомобила от москвич Алеко до Ауди А8- всички на преклонна възрост. "По работа не сме си говорили, не сме имали общи дела. Той много се оплакваше от конкурентите си" спомня си Стоянов. В деня, в който Керанов е задържан, той е бил заедно с него. "Чакаше ме сутринта пред службата и каза, че го издирват. Аз го посъветвах да отиде в прокуратурата. качихме се на автобуса и тръгнахме към площад "Съединие". Там отвън имаше полицаи от Издирване, които му сложиха белезници. После получих предупреждение да не се занимавам повече с Керанов и нямам идея какво се е случило" заяви Антон Стоянов. 

Показания по делото даде и братовчедът на таксиметровия бос Георги Гераджиев, тъй като техните семейства делят един имот. Той обаче заяви, че не е запознат с делата на братовчед си, защото не са много близки, а й през повечето време пътувал в чужбина по състезания. 

Делото бе прекъснато за няколко часа заради поклонението на починал съдия от Апелативен съд и следобед ще продължи с обясненията на самия Керанов. Съдът наложи глоба в размер на 500 лева на адвокат Златанов за неявяване и го задължи утре да се  яви в залата.

Очаквайте подробности!

11 апелативни съдии са си направили отвод по делото на Владимир ЕлдъровСъдът отказа да освободи от ареста адвоката и съучастниците му

Владимир Елдъров: Не съм поръчвал палежи и убийство, Керанов: Това е заговор срещу менБившата дясна ръка на таксиметровия бос - Милко Доевски, се оплака от изтезания с електрошок