Делото срещу бившия полицай Венцислав Караджов продължава днес с разпити на бившия директор на ОД МВР - Пловдив Христо Разсолков и заместникът му Георги Георгиев. На миналото заседание на свидетелската банка застанаха полицаи и полицейски шефове, работили по разследването на двойното убийство на родителите на Караджов - Стоян и Божура Караджови. 

Венцеслав Караджов е обвинен за това, че на 15 май 2016 година в Пловдив, предумишлено и с користна цел, е убил родителите си – Стоян и Божура Караджови. За това престъпление в Наказателния кодекс се предвижда наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Според обвинението единстнвено синът им е имал мотив и е облагодетелстван от смъртта им, тъй като са имали спор за имот. Караджов отрича тежките обвинения и твърди, че е станал жертва на престъпен заговор, в който пръст имат и бившите му началници. На този етап обвинението все още не епредставило преки доказателства, които да сочат Караджов като извършител. Липсва и оръжието на престъплението.  Никой от трите законно притежавани пистолета на Караджов  не може да бъде свързан с убийствата.  Полицаите няколко пъти претърсваха Гребната база, където се предполага, че е изхвърлено оръжието, но без резултат. 

 

По делото ще бъдат  разпитани още 30 вещи лица и ще се слушат специалните разузнавателни средства.