Съдът в Пловдив решава дали да остави в ареста мъжа, който уби собствения си син. Престъплението беше извършено в събота във вила край града.

Според прокуратурата Костадин Пелтеков може да се укрие или да извърши друго престъпление и трябва да остане в ареста. В съдебната зала стана ясно, че самият той искал да сложи край на живота си. Обвинението срещу него е за тежко умишлено престъпление. За него той може да получи от 10 до 20 години затвор или доживотна присъда.

Убитият Стоян е бил прострелян два пъти - веднъж в сърцето и веднъж в слепоочието. Не е ясно кой от двата изстрела е бил пръв. Този в сърцето е направен отгоре надолу, като бащата на Стоян е стоял пред него.

Обясненията на Костадин дават яснота за липсата на близост между него и сина му. Двамата мъже са имали дългогодишен конфликт. През последните 17 години синът Стоян е тормозил родителите си. Съпругата на Костадин днес пристигна в съда, за да разкаже за изживения тормоз. Бащата е подавал множество жалби срещу сина си.

Назначени са няколко експертизи по случая. Взети са проби от косата на убития Стоян, за да се установи взимал ли е той наркотици и в какъв период.

Костадин и съпругата му се грижат за 7-месечното си внуче, дете на убития Стоян.

"Преди 37 години кола уби жена ми и детето ми. Трябваше ми доста време да се възстановя. После започна 20-годишен тормоз, 24 часа в денонощието. Непрекъснати скандали за пари, разрушаване на жилището... Пробации и затвор за сина ми. Докато не се случи това, което се случи. Не мога да отговоря за кое от всичко ме е заболяло най-много. Няма да се крия, няма да се самоубивам, искам само да помагам на съпругата ми да гледаме внучето", каза в заключение Пелтеков и поиска по-лека мярка.

Съдът пусна Пелтеков срещу "подписка" - четете ТУК