Три леки автомобили, паркирани пред различни адреси в Пловдив, са били разбити в нощта срещу сряда.

По сигналите работят служители на Първо РУ. Според първоначалната информация, обекти на посегателствата станали „Тойота“, „Мерцедес“ и „КИА“ на ул. „Григор Пърличев“.

При огледите е установено, че от последните две коли са задигнати лазерна ролетка, мултифункционален инструмент и лични и фирмени документи.

Вчера подобни разследвания стартирали и в Трето и Четвърто районни управления за отнети 30 лева от лек автомобил „Шевролет“ на ул. „Напредък“ и демонтирани музикално устройство и панел за климатик от лек автомобил „БМВ“ на ул. „Богомил“. 

Четири досъдебни производства за увредени леки автомобили са образувани вчера в полицията в Пловдив.

Два от случаите са регистрирани във Второ РУ и по един – в Първо и Пето районни управления. При огледите е установено, че по идентичен начин, чрез счупване на стъкла на предни леви врати били нанесени щети по „Рейндж Ровър“ на бул. „Васил Априлов“, „БМВ“ на ул. „Жан Жорес“, „Инфинити“ на ул. „Македония“ и „Мерцедес“ в жк „Тракия.

Припомняме, че над 10 автомобила, предимно от марките мерцедес и БМВ, са били намерени от собствениците си разбити на паркинг край Колодрума. 

Колите били паркирани на бул. „Асеновградско шосе” 4, отстрани на новите кооперации. Там няма пряка видимост от жилищните сгради, а и не попадат в обхвата на видеонаблюдението от спортната зала.

Това е причината мястото да бъде предпочитано от апашите. Те обаче действат повече от странно. Масово колите са претърсвани щателно, но почти нищо не е било откраднато. При един от ударите е било взето зарядно за телефон, както и дребни суми между 10 и 30 лева.