19-годишния Асен Гюрганчев, който блъсна и уби жена на пешеходна пътека на булевард "6 септември" отново се изправя пред съда. Той ще обжалва наложеното му от Окръжния съд в Пловдив наказание от 2 години и 8 месеца затвор. 

Припомняме, че произшествието стана на 13 април вечерта, когато 19-годишният Асен Гюрганчев преминал с колата си през кръстовището на бул. „Руски“ и се насочил към бул. „Шести септември“. В този момент, десет минути преди 21 часа, 61-годишната жена пресичала зебрата до кино „Екоплекс“, когато Асен я връхлетял със скорост 67 км.ч., при максимално позволена 50 км.ч., пише в обвинителния акт.

Поради това, въпреки че шофьорът набил спирачки, разстоянието от 23 метра до пешеходката се оказало недостатъчно за да се избегне катастрофата, сочи автотехническата експертиза.

Абитуриентът избягал от мястото, а от силния удар жената починала веднага, преди пристигането на линейка, повикана от свидетели на станалото. Младежът се укрил и дори потърсил помощта на приятели да ремонтира колата си, отстранявайки следите от сблъсъка. Той обаче бе разкрит и заловен на следващия ден.

Според експертизата, Асен е можел да избегне катастрофата, ако е шофирал с не повече от 47 км.ч. в този участък.

На първа инстанция, делото бе разгледано по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият призна изцяло фактите, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт.

Окръжен съд – Пловдив наложи на подсъдимия Асен Гюрганчев и наказанието „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от пет години. 

Още по случая може да прочетете ТУК