Двама индийски граждани са задържани от полицията в Пловдив. Районна прокуратура в града ги привлече като обвиняеми по бързо производство 34-годишните Кулжит С. Амандиип за това, че извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, които се отличават с изключителен цинизъм и дързост. Спрямо Амандиип С. е повдигната и обвинение и за причиняване на лека телесна повреда на полицейски орган.

До момента е установено, че на 2 януари 2018 г. в гр. Пловдив, в централната част, двамата обвиняеми извършили хулигански действия, за което бил подаден сигнал на тел. 112.  На място пристигнал дежурен екип на полицията и при опит да бъде задържан обвиняемият Амандиип С.  нанесъл телесна повреда на един от служителите на МВР, като го ударил в областта на ръката и крака. Двамата обвиняеми били отведени в 4 РУ на МВР-Пловдив, където продължили да буйстват, като блъскали вратата на арестното  помещение, отправили обиди към служителите на МВР. 

Те са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Разследването по случая продължава, назначени са експертизи. Установено е, че обвиняемият Кулжит С. е постоянно пребиваващ в България, а обвиняемият Амандиип  С.  е индийски гражданин с документ за самоличност, издаден от Германия.