Хванаха трима апаши, опитали да претарашат търговски обекти в Пловдив. Първата кражба била извършена в 18.30 часа вчера. 32-годишна жена от село Йоаким Груево, направила опит да премине след касова зона на търговска верига на бул. „Освобождение“ в Тракия без да заплати стоки  за над 200 лева.

В петък пък, след подобна кражба на бутилка марков алкохол за над 100 лева от хипермаркет на бул. „Санкт Петербург“, бил заловен 25-годишен криминално проявен пловдивчанин.  Друг местен познайник на полицията, на 31-години, е заподозрян, че задигнал метални врати от магазин на ул. „Батак“. Спрямо двамата мъже са взети 24-часови мерки за неотклонение в Шесто РУ. По случаите са образувано полицейски производства, уведомена е прокуратурата.

Междувременно в Стамболийски разкрили автори на кражба на селскостопански инвентар. Двама криминално проявени мъже от Йоаким Груево, на 40 и 32 години, са заподозрени, че в дните между 9 и 12 март откраднали петвална сенокосачка за трактор в землището на село Брестовица. Материалите по образуваното досъдебно производство са докладвани в районната прокуратура. 

Снимка: Архив