Пълна "амнезия" налегна днес един от подсъдимите по делото срещу бизнесмена Атанас Червенков - Райфъла. Симеон Генов, който има няколко обвинения за опит за убийство на собственика на медицински център "Хипоталамус", за палежа на джипа на ексдепутата Антони Йорданов и за палежа на шкодата на управителя на "Еко Той", пожела да  даде обяснение, но се оплете като пате в кълчища от въпросите на съдиите, прокурорите и адвокатите. 

Вкара нова версия, че Веселин Загорски е поискал при нападението на Гяуров да го предупредят да му върне парите. Подобно нещо обаче липсва показанията, които Генов е давал по време на досъдебното производство, пред съдия и по време на първото разглеждане на делото. Младежът заяви, че поръчките идвали от Веселин Загорски , който първо му дал пари, за да нападне медицинския управител, а след това му искал пари, за да не го издаде на полицията. В крайна сметка прекрати шизофренните си обяснения, поиска показанията му да бъдат прочетени и отказа да отговаря на въпроси.

Обстановката в залата леко се нажежи след като бащата на Симеон Генов предупреди Загорски да не го псува. Двамата си размениха реплики на висок тон, но емоциите бяха парирани своевременно от председателя на състава Екатерина Роглекова, която им отправи последно предупреждение. 

Утре делото продължава с разпит на свидетели. Оптимистичната прогноза то да приключи очевидно няма да се сбъдне, тъй като има доста свидетели , които все още не са призовани и процесът ще бъде отложен след съдебната ваканция. 

Делото срещу Райфъла премина във фаза “Искрено и лично“Червенков отрече да е палил автомобила на приятеля на Поля и се обиди на въпроса на прокурора дали е ревнувал от него