Специализирана операция за пресичане и предотвратяване на разпространението и употребата на наркотици бе проведена в сряда на територията на пловдивския квартал „Столипиново“.

В хода й служители на Шесто РУ са задържали четирима души, общо са иззели над 7,4 грама хероин, приблизително същото количество синтетични канабиноиди и марихуана. При процесуални и следствени действия в къща с прилежащ павилион, стопанисван от 49-годишна жена, униформените открили 103 пакетчета психоактивно вещество от рода на синтетичните канабиноиди и 15 пакетчета хероин.

На ул. „Буная“ с пликче хероин бил хванат 31-годишен, а на ул. „Сокол“ от 41-годишен били иззети 23 пакетчета с подобно съдържание.

Друг мъж на 41 години пък бил засечен дрогиран да управлява лек автомобил „БМВ“ на ул. „Ландос“. При последвал личен обиск у водача били намерени 0,332 грама марихуана.

Тримата пловдивчани са криминално проявени и осъждани. Заедно с жената те били задържани за срок до 24 часа в ареста на районното управление.

По случаите са образувани бързи производства.  

С постановление на районната прокуратура мярката на единия 41-годишен извършител е удължена до 72 часа.

В сряда, в рамките на подобна спецакция, полицаи от Пето РУ задържали 23-годишен пловдивчанин, който съхранявал над 220 грама марихуана  на адреса си в жк „Тракия“.

Младежът е с регистрации в полицията. Срещу него е образувано бързо производство.