Арестуваха дрогиран шофьор след гонка с полицията в Пловдив. Минути преди 4 часа днес на кръстовище между бул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Пере Тошев“ в Пловдив полицейски патрул подал светлинен и звуков сигнал за спиране на лек автомобил „Нисан“.

Шофьорът обаче увеличил скоростта и продължил да се движи по булеварда, но минути по-късно загубил контрол и колата се качила на тротоара. При проверката е установена самоличността му – 21-годишен, с отнето свидетелство за правоуправление и криминална регистрация за подобно нарушение. Последвалият тест с апарат за употреба на наркотици реагирал положително на канабис и амфетамин. Младият пловдивчанин ще остане в полицейския арест за едно денонощие. Срещу него е образувано бързо производство.

Междувременно марихуана била иззета от 19-годишен пловдивчанин в парк „Бунарджик“ във вторник. При полицейската проверка полицаи установили, че момчето държи в себе си пакетче с над 6 грама от наркотика. Извършителят бил отведен за едно денонощие в районното управление. Образувано е бързо производство.