2,6 години е присъдата, която Окръжен съд наложи на алкохолния бос Георги Неделчев, който миналата година прегази с джипа си велосипедист на кръстовището на ул. "Авксентий Велешки" и "Велико Търново". Управителят на "Джиро Трейд" бе признат за виновен от състава на съдия Даниела Събчева, която постанови също книжката му да бъде отнета за 3,6 месеца. Присъдата е при първоначален строг режим. 

Прокурор Марин Пелтеков поиска наказание от 3 години, като в пледоарията си обоснова обвинението, че Неделчев е нарушил Закона за движение по пътищата, движил се е с несъобразена скорост и това е причина за тежката катастрофа, в която загина 86- годишния Петър  Стамболов. Адвокатът на алкохолния бос поиска той да бъде оневинен, като подчерта, че основна вина за произшествието има колоездача, който е отнел предимството на джипа. Съдът прие, че възрастният мъж също има вина за катастрофата. 

Причината не е окончателна и вероятно ще бъде обжалвана от Неделчев, който заяви, че съжалява за смъртта на Стамболов, но не е виновен за катастрофата. 

Той бе отведен с белезници от залата, тъй като лежи в софийския арест, след като бе задържан за производство на фалшиви монети. 

34 000 фалшиви монети с номинал 2 паунда бяха открити при обиска в дома на алкохолния бос, която бе проведена от ГДБОП на  13 юни, в Първенец. Неделчев е бил водач на престъпната група, която се занимава с производството и пласирането на ментетата.

 

Алкохолният бос Неделчев гледа на видео последните минути от живота на жертвата си СНИМКИБизнесменът премаза възрастния мъж в центъра на Пловдив преди една година

 

Бопаджии нахлуха в дома на алкохолния бос Тодор НеделчевУниформените блокираха улица в село Първенец