18-годишният Филип П. отново е уличен за кражба и ще бъде даден на съд, въпреки че към момента на извършването на обира, той все още е бил непълнолетен.

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо момчето, което е осъждано 8 пъти до момента за сходни обвинения. 

Престъплението, за което ще бъде подведен под отговорност този път е извършен на 1 май 2017 г., в гр. Пловдив. Филип се разхождал по улиците на града, като решил да извърши кражба и по този начин да си набави парични средства.

По онова време той бил непълнолетен и няколко дни преди това бил избягал от Възпитателно училище –интернат. Макар като непълнолетен, според прокуратурата той е могъл да ръководи постъпките си и разбирал какво прави. Обвиняемият минал покрай магазин за дрехи и видял оставена дамска чанта на стол, поставен зад бюро в помещението.

Жената, която продавала, през това време била в съседната стая, където имало ателие за шиене на дрехи. Обвиняемият Филип П. влязъл в магазина, отворил дамската чанта и от портмонето отнел 240 лева.

Пострадалата чула шум в помещението, излязла и видяла портмонето си оставено на бюрото, но без сумата от 240 лева, за което подала сигнал в МВР. По делото са разпитани свидетели, извършени експертизи и др. Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи съдебно заседание.