Напълно непроходими са няколко улици и булеварди в Пловдив заради силния порой, който продължава да вали. Затворени за движение са части от бул. „Санкт Петербург”, подлез „Скобелева майка”, „Гладстон”, бул. „Христо Ботев” в района на Коматевския възел и колелото на централната жп гара, части от бул. „Никола Вапцаров”, ул. „Скопие”.

Подлезите в града също са наводнени, както и много търговски обекти. Евакуирани са двата мола – „Марково тепе“ и „Плаза“. Затворен е и супермаркетът в търговски център „Гранд“. Пред магазина падна и гръм, като за щастие няма пострадали.

Средно над 60 литра на квадратен метър е количеството валежи, които паднаха за кратко време тази вечер в Пловдив. В много райони пороят бе придружен с градушка и гръмотевици. И към момента валежите в града продължават. Ниските точки на града са под вода.

Доброволците от формирование „Пловдив 2019” са в готовност веднага след приключване на дъжда да започнат отводняване на наводнени обекти с помощта на оборудването, осигурено им с подкрепата на общината.

Екипите на ОП „Чистота” и ОП „ОКТ” продължават да работят на различни точки в Пловдив.

Евакуираха два мола в Пловдив, хора са блокираниМол Марково тепе и Пловдив плаза се наводниха

Браво! Двама младежи спасиха котенца, носени от потопа в ПловдивПловдивчаните прибрали беззащитните животни на топло в дома си