Фермерският пазар за първи път отвори врати на Бунарджика вчера следобед.  Стотици разхождащи се граждани, както и специално подготвени купувачи се стекоха пред щандовете за екзотични и домашно произведени храни. По правило повечето производители залагат на биопродуктите, пише PlovdivTime.bg.

Италиански майстор предлагаше различни видове паста и доматени сосове, до него друг кулинар със закалка на Апенините изкушаваше с вкусни поркетини. Естествено, присъстваше и пчелар с богата гама мед.

Мелничарите продаваха брашно от лимец, ръж, нахут, елда, просо, оризово, ленено, спелта, царевица, сорго, овес, семена, лен, мак, сусам, киноа и слънчоглед. Сред другите атракции бяха смокиновото кафе, домашното вино, краве, овче и козе мляко, сирене и масло и пекарски хлебни изкушения. Децата най-много налитаха на захарния памук.

Фермерите се надяват тържището да се превърне в традиция – всяка сряда от 16 до 20 часа на Централната алея в парка на Бунарджика. „Днешният ден показа, че Фермерският пазар има огромен потенциал. Следващата сряда смятаме да разпънем одеяла на поляните. Паркът е идеален за пикници“, каза организаторът Гергана Кабаиванова.