Отварят офертите за изграждането на проекта „Модър – Царевец“ днес. При първия опит в Общината не бе постъпила нито една оферта за строителството на един от най-дългоочакваните проекти под тепетата.  Срокът на обществената поръчка беше удължен с месец, а максималната и цена е 12 милиона лева с ДДС.

Припомняме, че обществената поръчка за пробива бе пусната в средата на януари, а прогнозната ѝ стойност бе около 12 милиона с ДДС. За да бъдат допуснати до участие в процедурата обаче, кандидат-изпълнителите трябваше да отговорят на сериозни изисквания, едно от които да са реализирали минимален оборот от строителство, през последните три приключили финансови в размер на прогнозната стойност на обществената поръчка от 9 875 000 лева без ДДС.

Самият подбор пък бе обявен с два параметъра финансов показател от 70 точки и техническите параметри с тежест от 30 точки. При така удължения срок, след 1 месец предстои да си проличи какви са били мотивите за липса на кандидати. 

Нито една фирма не иска да строи "Модър-Царевец"! Отложиха поръчката СНИМКИПрогнозната стойност на пробива е близо 12 милиона