От ВМРО Пловдив ще настояват с остро писмо за премахването на всички билбордове в града под тепетата, които прокламират ценности, различни от общоприетите в обществото.

„Пловдив попадна в капана на гей-обществото чрез тези билбордове“ , коментира Александър Сиди, депутат и областен координатор за региона на ВМРО.

Според него кампанията струва  200 000 евро и част от парите ще бъдат насочени към Пловдив. Реакцията му е още по изострена заради коментарите, които среща по този въпрос в социалните мрежи. Депутатът си задава въпроса:  „Защо се харчат пари за подобна пропаганда, а  не може да се купи примерно един кувьоз за бебета, който струва около 6000 лева“

Според Сиди вече има един премахнат билборд в Пловдив. Красимир Каракачанов също коментира, че това е една нелепа инициатива.

„Не виждам защо трябва да провокиращ обществото с подобна тема точно преди християнските празници. Вместо да погледнем проблемите с раждаемостта , демографията, грамотността при малките ромчета и застаряването на нацията, решихме да си угаждаме на капризите и да си правим кампания за толерантността. Ние сме толерантни, нямаме нищо против всеки да има каквито и да е сексуални предпочитания, това си е негово право. Извинявайте, но да сте видели някой хетеросексуален да си прави пропаганда чрез билбордове? Ние какво трябва да направим сега - момчета и момичета да се целуват и да казват това е любов. Кому е нужно да се влиза в този дебат“, коментира Каракачанов в Пловдив.