Хубав е нощем Пловдив! Запролети ли се, вдигнат ли се температурите, по Главната му щъкат айляци, туристи, напоследък – все повече чужденци, и се наслаждават на типичната за града ни атмосфера.

Спомняте ли си колко се радвахме всички ние – пловдивчани, когато преди години започна изграждането на художественото осветление от Римския стадион до Пешеходния мост. Ходехме специално да гледаме вградените в част от плочките лампички, които през нощта светеха атрактивно и радваха очите ни.

Е, нещата малко са се променили. Лампичките сега светят тук-там, от време на време и вече май никой не им се радва.

„В 22 часа на Джумаята светят по-малко от половината вградени лампички в бетонните блокчета. Така ли Пловдив ще посреща своите гости за Европейска столица на годината?“, ни попита читател на TrafficNews.bg.

На него и на всички останали пловдивчани, които се дразнят от полусветещата Главна и полусвършената работа на тези, които би трябвало да се грижат за европейския вид на града ни, даваме един съвет: Пъхнете небрежно ръце в джобовете и... гледайте нагоре – така лампичките „тука има, тука няма“ ще спрат да ви бодат очите.