От Българския вегански съюз са изпратили декларация, с която категорични се разграничават от унищожението на барбекютата в пловдивския парк "Лаута". Вандалският акт беше извършен в неделя срещу понеделник през нощта.

Председателят на съюза Никола Донев е посочил, че е съгласен с надписите в парка и ги подкрепя, съобщава Нова тв. Става дума за изписаното с червена боя по цимента край барбекютата - "Месото е страдание", "Месото е жестокост", "Месото носи болка".

"За разлика от други вандалски прояви, тук ясно се вижда, че хората са имали някакъв план", заяви кметът на район "Тракия" Костадин Димитров. Той посочи, че не може да предполага какви са били вандалите, които са унищожили барбекютата, но се надява да бъдат разкрити и наказани.

По думите му нанесените щети са за около 2000 лева. От полицията посочват сумата от над 1600 лева, както и че се издирват извършителите.

Районният кмет се надява още тази седмица барбекютата да бъдат възстановени. Както вече бе съобщено, администрацията планира да изгради още 3 такива в парка.

Вандалският акт предизвика дърпания и между самите вегани - четете ТУК

Вижте ВИДЕО от щетите в "Лаута":