Валежите в Пловдив продължават и днес. Дъжд събуди пловдивчани още от сутринта, като за щастие той е доста по-слаб от пороя, който се изсипа вчера в града. Градусите ще се покачат до 22 днес под тепетата.

В страната коло и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

Главно в планинските и югоизточните райони, валежите ще са значителни по количество. До вечерта дъждът ще спира и облачността над по-голямата част от страната ще намалее. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Максималните температури ще са между 20° и 25°. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и до вечерта ще е малко по-високо от средното за месеца, съобщава дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология пред "Фокус".

По Черноморието облачността ще е предимно значителна. Около и след обяд ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици. В отделни райони, главно по Южното Черноморие, ще са значителни по количество.

Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 19-21°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще е предимно значителна. Ще има краткотрайни валежи, на места след обяд ще са значителни по количество и придружени с гръмотевични бури.

Ще духа умерен, по високите и открити части - силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°, на 2000 – около 7 градуса.