Новият законопроект, касаещ нарушаването на обществения ред със силен шум, ще бъде внесен днес в деловодството на Народното събрание, заяви Валери Симеонов при откриването на приемната в Шекер махала. Той заяви , че законопроектът е в колата му, като той ще бъде внесен от Обединени патриоти и ГЕРБ.

Промените ще засягат най-вече заведенията в курортите, както и провеждането на тържества на открито.  По думите на вицепремиера законът ще е изключително ефективен. Той не пожела да каже с  точно колко ще скочат глобите, но заяви, че ще са с по три нули отзад.  Отделно при постоянни нарушения може да се стигне и да затваряне на заведения.

„На някои млади хора може да им се струва странно, но по-голямата част от туристите са отишли да почиват по курортите и искат да спят вечерно време. Добихме достатъчно опит през лятото, за да знаем какви мерки да набележим. Повече такива циркове и игри на котка и мишка, както бе с бургаската мутра Божо Кравата няма да има. Мерките ще са ефективни!”, каза Симеонов.