Българската асоциация на комуникационните агенции, организатор на фестивала ФАРА 2019, съвместно с фондация „Пловдив 2019“ търсят най-оригиналното, забавно и позитивно видео на тема „Как се прави Европейска столица на културата?“. Конкурсът цели да се постави акцент върху инициативата, а крайният срок за всички желаещи да участват е 20 май 2019 г. 

В надпреварата могат да участват екипи от по двама души. Представените за участие клипове трябва да бъдат авторски произведения на участниците и ще бъдат оценявани от журито на ФАРА 2019 и представител на Фондация „Пловдив 2019“.  Журито ще определи екип-победител и двама подгласници, които ще получат акредитации с пълен достъп до фестивалната и лекционната програма на ФАРА’19 от 6 до 8 юни 2019 година, която ще се проведе в Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. 

Името на екипа-победител ще бъде обявено в началото на церемонията по награждаване на победителите във ФАРА 2019 на 8 юни. 

Организаторите на конкурса дават и примерни посоки за творчески подход: Известни и интересни личности, които споделят за „Пловдив – Европейска столица на културата 2019“. Видеото може да имитира кулинарно шоу, спортно предаване, прогноза за времето,  научно-популярно предаване, детско предаване, да бъде създадена песен, изцяло по преценка на авторите. 

Насокa за личности, които могат да бъдат интервюирани: главен готвач (каква е рецептата за Европейска столица на културата), спортисти, музиканти, журналисти, синоптици (представяне под формата на прогноза за времето), танцьори, хора от научната сфера, писател/поет/драматург, модни дизайнери (модно предаване), деца от 3 до 5 години и т.н. 

Препоръчва се, видеото да е с шеговит тон, създаден с чувство за хумор. 

Максималната дължина е 90 секунди със субтитри на английски език. Видеото трябва да е предназначено за социални медии - допустимо е заснемането със смартфон. Трябва да е брандирано и с лого “Пловдив 2019 – Европейска столица на културата“. 

Авторските права върху предоставените за участие в конкурса клипове ще възникват за Фондация „Пловдив 2019 – Европейска столица на културата“ на основание чл.42 ал.1 от ЗАПСП. 

Повече информация за конкурса е поместена на официалната страница на Пловдив 2019.