Другата седмица се очаква "Отец Паисий" да бъде отворена за движение, след ремонт продължил над четири месеца. По план отсечката трябваше да бъде завършена в рамките на три месеца, ала археологически находки и ВиК аварии нарушиха темпа на работа. 

Трасето е готово да бъде пуснато още утре, посочи кметът Иван Тотев, ала към момента Общината изчаква, тъй като във вторник ще бъде свикана комисия за организация на движението по трасето. Целта е "Отец Паисий" да стане напълно еднопосочна, като се забрани входът от южната страна на Тунела. Там са увеличени тротоарите и са оставено паркоместата само за таксиметрова стоянка. 

Във вторник другата седмица ще бъдат разгледани тези детайли, като проектантите ще трябва да внесат довършителни щрихи в проекта - бариери и колчета за ограничаване на достъпа. Проектът ще се гласува, а след това ще се пристъпи и към отваряне на улицата. 

Следващият знаков обект, по който трябва да започне работа, след отварянето на "Отец Паисий" е ул. "Христо Г. Данов". 

Припомняме, че Златарската улица бе изцяло реконструирана, платната разширени, а прилежащите пешеходни пространства бяха реконструирани. Под улицата пък пилотно е изградена и първата система за подземно сметосъбиране, което ще бъде експериментално за Пловдив.

Улицата бе разпознаваема освен като бижутерската, така и като „боклуджийската”, заради камарите отпадъци и препълнените кошове от магазини и заведения по Главната. 

Частта на улица „Отец Паисий” от „Патриарх Евтимий” до тупика на площад „Централен” пък ще бъде със специален режим на влизане. Там паркирането и престоя ще бъде забранен, ще се разшири пешеходната зона, като коли ще  могат да влизат само за зареждане на обектите.