Ученици ще рисуват великденски яйца пред сграта на Община Пловдив. Събитието ще се състои на 18 април на зелената площ до разцъфналата голяма магнолия, а в него ще се включат ученици от двете художествени училища в Пловдив – НХГ „Цанко Лавренов" и Националната гимназия за сценични и екранни изкуства ще пресъздадат своите великденски сюжети върху 10 макета на яйца с големина от 70 см. до 1.20 м.

Традицията за поставяне на тематична празнична украса пред едно от най-посещаваните места в централната градска част на Пловдив продължава. След демонтиране на мартениците е ред да посрещнем светлия християнски празник Възкресение Христово.

Началото на тематичния Великденски живописен пленер на открито на тема „Великденски яйца" започва на 18 април точно в 12 часа. Докато младите художници творят, техни връстници от НУМТИ „Добрин Петков" Пловдив ще свирят за доброто настроение на творците и публиката.

Миналата година, яйцата бяха изрисувани от известни пловдивски художници, членове на ДПХ. Тогава в инициативата се включиха Венета Маринова, Моника Роменска, Иван Чакъров, Деляна Димитрова, Жорж Сопаджиев, Снежана Фурнаджиева, Минчо Панайотов, Цвета Марова и Данчо Григоров.

След като талантливите възпитаници на двете училища по изкуствата изпишат десетте великденски яйца, те ще останат да радват пловдивчани пред сградата на община Пловдив по време на предстоящите светли празници.

Очаква се по традиция мястото отново да се превърна в любима територия за снимки и селфи на пловдивчани и гости на града от всички възрасти.