В навечерието на Рождество Христово, учениците от СУ “Черноризец Храбър” в Пловдив изнесоха благотворителен коледен концерт. Неговият смисъл е в съпреживяването на най-светлия християнски празник, в трескавите приготовления на сувенири и лакомства, във веселото суетене около щандовете, във вълненията около елхата, в очакването на сбъднати желания.

„За да изпита всеки тези чувства, за да сбъднем нечии мечти, учениците от 1е и 3е клас организираха този благотворителен концерт”, заявиха от ръководството на учебното заведение.

Благотворителният концерт e за набиране на средства за отделението по неонатология към УМБАЛ „Пловдив”. Участници в концерта бяха ученици от СУ “Черноризец Храбър” Пловдив, ученици от НУМТИ “Добрин Петков” Пловдив, танцов клуб “Чанове”, ВГ “Бамбини” при ОДК Пловдив.

„Да отворим сърцата си и да направим вечерта един незабравим миг на приятелство, съпричастие и доброта.  Коледа е празник за всички, да помогнем това да се случи”, призоваха организаторите на събитието.  Учениците получиха специални поздравления за инициативата от началника на отделението по неонатология към УМБАЛ „Пловдив” д-р Диана Аргирова. Водещ на концерта беше Илиян Велков.