Трусове измъчват пловдивчани, но те не са свързани с размествания на тектонски плочи дълбоко под земната повърхност, а с асфалт. Ремонтът на „Руски” създаде сериозни неудобства при придвижването из града, но дори когато строителите приключат с даден участък, отново има недоволни от резултата.

До редакцията на TrafficNews.bg отново пристигнаха сигнали за това, че новият асфалт там е неравен и при шофиране по него „тресе”. Ето какво ни написа по темата наша читателка:

„Пиша по повод на завършилия на скоро ремонт на западното платно на бул. „Руски” в отсечката от улица „Гладстон” до улица „Преслав”. Лявата лента на платното вече е с неравен асфалт и тресе. Минах от там снощи с 40 км/ч. Не знам дали има и 2 месеца откакто отсечката беше пусната за движение. За това ли плащаме?”

Жената се чуди дали такава ще е настилката и на останалите булеварди, които фирма „Щрабаг” ремонтира из града. Други наши читатели още в края на август повдигнаха въпроса за „бабуните” и неравния нов асфалт на „Руски”.

За това какво ще е финалното качество на ремонтираните булеварди няма как да говорим преди те да са окончателно завършени. Тук е и разковничето на проблема с неравния асфалт. От администрацията вече обясниха, че финалният слой асфалт по ремонтираните участъци все още не е положен и това тепърва предстои. Оттам идват и „трусовете”, които шофьорите усещат и които с право събуждат техните съмнения за качеството на ремонта.

Последният слой асфалт щял да бъде положен едва след като са ремонтирани всички участъци от „Руски”. Така че ситуацията в момента е от типа „трай, бабо, за хубост”. Въпросът е дали търпението на пловдивските шофьори ще бъде възнаградено с един наистина качествен път, когато лентичката бъде прерязана и „Руски” бъде открит.

Снимка: архив