Голяма зоната за храна и напитки очаква зрителите на церемонията за откриването на Пловдив - Европейска столица на културата. Най- известните  пловдивски ресторанти са разположили топли и студени витрини с кулинарни изкушения. Освен, че ще могат да се подкрепят с мезе или десерт, там  пловдивчани и гостите на града ще могат да се сгреят с чаша топло вино, чай или пък ако са много разгорещени, да изпият халба бира. 

В шатрата, която е разположена на 400 квадрата срещу Централна поща, ще намерите деликатесите на шеф Боруков от "Сол и Пипер", вкусна скара от "Поркис", вкусни хапки от ,,Рая, мезенца от ,,Ноте де Вино, гризини и порязаница на майстор - пекар Жоро, сладкиши с логото на Пловдив 2019 на верига сладкарници Долче Фелини, бира Каменица, напитки от ирландския бар на Капана.

Биг-бенда на Пловдив, ще бъде музикален домакин на зоната за хранене и ще се грижи за емоционалното настроение на гостите. Място е предвидено и за танци!

Зоната ще работи от 11 часа сутринта до последния клиент, гарантират организаторите.