Има строително разрешение за облагородяване на Дондуковата градина в Пловдив. Има обявена и цена, заяви по време на откриването на новия паркинг в район "Централен", кметът на Пловдив Иван Тотев.

"На следващите няколко сесии на Общински съвет" ще търсим решение за градината. Ще съчетаем нейния ремонт с този на ул. Христо Г. Данов, тъй като трасето реално завършва там", посочи още градоначалникът. 

Следващият знаков проект, след ремонта на "Отец Паисий", ще бъде именно ул. "Христо Г. Данов", а заради тяхната локационна свързаност с Дондуковата градина, двата проекта ще вървят ръка за ръка.

"Ще направим всичко възможно, за да осигурим средства. Трябва да мине 6-месичието, за да видим как е бюджетът на Пловдив. Към настоящият моемент приходите на Общината са с около 4 милиона и половина повече от миналата година", подчерта Тотев. 

Кметът се похвали, че повишаването на приходите в Общинската хазна е устойчива тенденция и то без увеличаване на местни данъци и такси под тепетата. Според него това се дължи на много фактори, но отличи пускане на повече жилища в експлоатация и повишената събираемост на глобите и задълженията. 

Очаква се ул. "Отец Паисий" да отвори до дни, след като бъде гласувана организацията на движението. Улицата ще бъде изцяло еднопосочна. След нейното пускане в екплоатация ще се пристъпи към по-конкретно планиране на ремонтите на другите два централни обекта - Дондуковата градина и ул. "Христо Г. Данов".