Свирепо бойно куче от породата „Дог Бордо“ ще дебютира на киноложките изложби, които ще се проведат на 24 и 25 март 2018 г. в Международен панаир Пловдив. То ще се конкурира с над 200 от претендентите за интернационалните шампионски титли, а техните качества ще оценяват съдии от България, Италия и Украйна.

Догът бордо е известен с  необикновено телосложение.  Страховитият вид и мускулестото тяло го правят перфектен охранител и силно бойно куче, каквото е било неговото предназначение десетилетия наред. Догът бордо не лае, когато види непознат, но ако той се приближи до стопанина му, може да прояви агресия. Въпреки че изглежда зъл, обожава малките деца и е много грижовен спрямо тях.

Посетителите  на Международната киноложка изложба на 24 март ще могат отново да видят редки и интересни породи, като цветни йоркита, сред които и мраморно,  син френски булдог и американско були. Наред с тях ще дефилират представители на популярни породи, за да демонстрират своите качества пред многобройната публика. Ще се конкурират елитни екземпляри от България, Гърция, Русия и Украйна. Надпреварата ще започне в 11 ч. с дефиле на клубовете и породите. Най-широко представено е българското овчарско куче, като за него ще има и специализирана  изложба в същия ден.

Освен двете прояви, ще се състоят международно състезание за Купата на кмета на община Пловдив, също в събота, и Национална  изложба за всички породи за Купата на дружество „Любители на кучето“-Пловдив на 25 март.

Посетителите ще имат възможност да се забавляват с атракции и развлекателна спортна програма. Те ще видят конкурсите "Най-добра развъдна двойка", "Най-добър развъдник", "Дете и куче" (за деца до 12-годишна възраст), "Млад хендлер" от 11.30 ч. на 24 март. Час по-късно започва спортната програма на трикратната европейска шампионка по фризби и фризби-фристайл Дария Иванцова. Шоуто ще има повторение на следващия ден от 11.30 часа.

Международна  киноложка изложба се провежда всяка пролет и есен в Пловдив. Есенното издание е и финал за Световната киноложка купа. Организатори са Световният киноложко-ловен спортен алианс, Българският републикански киноложки съюз, община Пловдив и Международен панаир Пловдив.

Проявата отново е част от Дните на семейството, свободното време, хобито и модата, които продължават до неделя.  Те включват също изложенията "Природа, Лов, Риболов",  "Цветна пролет" и Италиански фестивал на красотата и прическата.