На 24 март /събота/от 20:30 до 21:30 часа ще се проведе инициатива „Часът на Земята 2018” в квартал Кършияка, като всички жители на района са приканени да вземат участие. 

Станете част от природозащитната общност. Празнувайте „Часът на Земята 2018” у дома, като загасите осветлението за един час между 20.30 и 21.30 часа, като по този начин ще се присъедините към десетото поредно издание на глобалната инициатива.

Часът на Земята е мащабно световно движение за борба с климатичните промени, като със символичното спиране на осветлението и притъмняването на знакови сгради се отправя призив за по-устойчиво бъдеще.

Мотото на тазгодишното издание на Часа на Земята е: свържи се с природата. Инициативата е ключова за промяна на нагласите и повишаване на популярността на климата и екологичните действия по целия свят. Тъй като световното биоразнообразие намалява с безпрецедентен темп, Часът на Земята ще фокусира усилията си върху още по-масова подкрепа за опазване на биологичното разнообразие и природата.

Администрацията на район „Северен” се присъединява към инициативата като на 24 март 2018 г.(събота) от 20:30ч. до 21:30 ч. ще бъде изключено осветлението на административната сграда на бул.”Цар Борис III Обединител” №22А, а на официалната ни интернет страница може да откриете банер за посланието на кампанията, указващи деня и часа на провеждането й.