Сватбено настроение завладя Панаира в Пловдив. В палитите днес бе показана новата сватбена мода, която съчетава класика, ексцентрични решения и много лукс. Това показа  изложението Weddings & Events Expo 2018. Сватбени агенции, флористи, сладкари, ювелири, стилисти, винарски изби, фотографи, видеографи, производители и търговци на артикули за украса и забавление демонстрират актуалните тенденции.

Традиционното бяло отстъпва, навлизат все повече цветове, включително черно и сиво, които се налагат при оформянето на сватбената трапеза. Дори тортите са в лилаво, червено, зелено.

Посетителите бяха впечатлени от булчинска рокля, направена от балони. Тоалетът едва ли може да се носи, но подчертава, че те остават основен акцент, коментираха посетители. Все по-често обаче балоните се заменят с гирлянди от лампички, които създават интересни светлинни ефекти.

Булчинските букети варират от семпли форми до пищни композиции. Новото тук са ръчно направените цветя от хартия. Това е част от актуалната линия повече елементи да бъдат изработени на ръка, затова организаторите са включили в програмата крафт работилница за бъдещи булки, които искат сами да сътворят поканите.

Във всички детайли доминира луксът. Повече кристали, повече изящни предмети, по-елегантни аранжименти правят от сватбената маса  истински дизайнерски шедьовър. При бижутата са предпочитани диамантите.

Изложението дава възможност на  младоженците да се срещнат с всички професионалисти, които ще направят тяхната сватба уникална. Те могат да избират  между предложенията на над 60 фирми от Пловдив,  София, Бургас, Варна, Хасково, Русе и други градове. Повечето от тях дават отстъпки и пакетни оферти, с които се намаляват разходите за бляскавото тържество.

Информация за процедурите при сключване на граждански брак се предоставя на щанда на Общинското предприятие „Радостни обреди”-Пловдив, което е партньор на проявата. Представители на „Старинен Пловдив“ презентират варианти за изнесена сватба.

Weddings & Events Expo 2018 е полезно и за онези, които ще организират лично или корпоративно тържество по различни поводи. ”Участниците показват оригинални идеи и начини за тяхното осъществяване – от кетъринга до украсата.

Съпътстваща програма включва демонстрации на грим и прическа, томболи и изненади за посетителите. Те могат да разгледат щандовете в палата 7 от 10 до 18 часа, а входът е безплатен.