Стотици мотористи потеглиха към Бачково! Рокери от Пловдив и цялата страна тръгнаха на традиционното шествие, което открива мотосезона. Мотористите са ескортирани от сериозен брой полицаи, които също са на мотори.  Към шествието се включи и шефът на КАТ-Пловдив Димитър Димитров, както и началникът на специализираните полицейски сили Виктор Празов. И тази година рокерите впечатлиха с уникални мотори и събраха погледите на пловдивчани, които се спираха да се полюбуват на машините на две колела.

Мотористите преминаха по бул.”България”, а след това по бул.”Цар Борис ІІІ Обединител”, бул.”Найчо Цанов”, Асеновградско шосе. 

През деня са възможни и затруднения по направлението: Пловдив – Асеновград – Бачково и в района на Бачковски манастир. 

Ето и видео от старта на мотошествието:

Тази година всички мотористи ще се обединят около една кауза.  Преди да тръгнат от Пловдив към Бачковския манастир, рокерите ще получат над 600 сърца,  символизиращи живота, добротата и любовта.

Съвместната инициатива на пловдивската дирекция на МВР и клубовете “Vagabonds МС” и “Ротаракт” има за цел да акцентира върху повишеното внимание и дисциплина на пътя от всички, които се придвижват с мотоциклети.

Пловдивската полиция призовава водачите на МПС да изпълняват стриктно разпорежданията на контролните органи  по време на въвеждане на временната организация на движеното за недопускане на необосновани затруднения  на трафика по посочените маршрути.

За съжаление празника бе почернен тази сутрин от тежка катастрофа, при която загина 29-годишен моторист на булевард "Мария Луиза". Малко по-късно пък, друг инцидент прати 38-годишен водач на мотор в болница. Вторият инцидент е станал на пътя Бачково-Асеновград.

Полицейският ескорт на шествието: