Пловдив се събуди тази сутрин с бяла покривки. Въпреки това улиците на града са добре почистени и няма проблеми в движението. Задръствания се образуват на главните булеварди под тепетата. Очакава се валжите да спрат и от утре градусите да се покачат. Днес максималната температура ще е 1 градус.

В страната температурите ще са между минус 7 и минус 2 градуса, а максималните между минус 3 и 2 градуса, в югоизточните райони до 4-5 градуса.



Във вторник сутринта все още на отделни места, главно в Северна България е възможно да превали слаб сняг. Впоследствие валежите ще спрат, ще има и временни разкъсвания на облачността. Вятърът за кратко ще стихне.

Минималните температури ще са между минус 8 и минус 3 градуса, а максималните в по-голямата част от страната ще са от плюс 2 до плюс 7 градуса.



През нощта срещу сряда на отделни места е възможно да превали слаб дъжд и ще има условия за образуване на поледици. В сряда ще духа слаб до умерен югозападен вятър, температурите бързо ще се повишат. Привечер от запад ще започнат валежи от дъжд.