Снежна приказка събуди пловдивчани тази сутрин. След снеговалежа през нощта града е побелял. Няма натрупан сняг на улиците, но въпреки това движението в града е затруднено тази сутрин, образуват се задръствания.

Натоварено е движението по по пловдивския участък на магистрала „Тракия“, както и по пътищата Пловдив-Карлово и Пловдив-Асеновград-Смолян. Завишена опасност от свлачищна и срутищна активност има по пътищата в планинските райони, особено по направленията Кричим-Девин, Югово-Лъки и Асеновград-Смолян. Призовават се водачите да шофират с повишено внимание, съобразена скорост и с подготвени за зимни условия автомобили.

Нова снежна покривка се образува през нощта на много места в страната. Най-много сняг е паднал в Лом, където натрупа 24 сантиметра. А в Бургас – силен вятър до 90 километра в час.

Заради навявания и снегопочистване през последните часове Пътната агенция временно затваряше за тежкотоварни автомобили редица ключови трасета, сред които магистрала „Хемус” и пътя от Калотина до София.

Днес се очаква магистралата за кратко да бъде затворена в участъка преди Ботевград, за да бъде вдигнат тира, който вчера се преобърна и остана там.

Над 100 почистващи машини и 10 аварийни екипа са терен и в София. С приоритет се чистят големите булеварди.

Ето и каква е ситуацията в момента в Пловдив:

Квартал "Кючук Париж"

Парк Лаута

Околовръстният път между светофарите за Марково и Коматево

Кукленско шосе:

Кръстовището на ВСИ