Проблемът с незаконните сметища в Пловдив сякаш се изостря, или пък пловдивчани просто стават по-бдителни и реагират повече на проблемите с чистотата, които загрозяват градския пейзаж. Последният сигнал, който получихме, е от район „Северен” и небезизвестната Арман махала, където също се е заформило нерегламентирано сметище. То се намира на малката уличка „Розова долина”, близо до Професионалната гимназия по кожени изделия и текстил. Читател на TrafficNews.bg разказа, че хора от махалата изхвърляли отпадъците си там, но никой не идвал да разчиства насъбралите се боклуци.

Както се вижда на снимките, незастроената площ е зарината с най-разнообразни битови отпадъци. Покрай такива райони зловонната миризма е неизбежна, а постепенно се увеличава и рискът от заболявания.

„Сметището винаги е така, в този вид. Идват, вземат по едно гребло, отчитат дейност”, коментира читателят ни.  „Не са се появили от  месец месец и половина. Самият терен е на общината и беше предназначен за паркинг, обаче затихна положението”, допълва той.

Мъжът посочва, че жителите на махалата изхвърляли боклука там, защото контейнерите не достигали. И не вини хората в Арман махала, тъй като там имало много образовани хора, за разлика от другите етнически махали на Пловдив. В кого трябва да се търси вината за оформянето на подобни сметища, оставяме на вас да прецените.

Това не е първият подобен сигнал от последните дни. През почивните дни друг читател на TrafficNews.bg съобщи за нерегламентирано сметище и в Аджисан махала в самия център на Пловдив. Подробностите вижте ТУК.

Вижте СНИМКИ от сметището: