Жителите на Оазис 4 в квартал Кючук Париж все още не са си взели поука, след като танцьорката Габриела Медарова потроши 10 от колите, паркирани пред комплекса. Или поне не всички. Улицата, която води към огромната жилищна сграда, на пръв поглед вече е освободена от автомобили. Именно в началото на пресечката преди около два месеца пияното момиче катастрофира.

Там коли вече няма, малцина се осмеляват да спрат в участъка. В момент на проверка, направена от репортер на TrafficNews.bg,  на въпросната отсечка имаше само един единствен бус, водачът на който явно се надява шофьори като Габи, да не минават точно в този момент.

Когато обаче се отбива на ляво към комплекса улицата вече изглежда по различен начин. Дясното платно е плътно заето от автомобили. Именно това беше и предпоставка за катастрофата с танцорката.  Явно, тези шофьори не се притесняват от този факт или се надяват този път застрахователят да им признае щетите. Паркиралите неправомерно автомобили затрудняват сериозно движението по улицата и е превръщат в еднопосочна. Два автомобила няма как да се разминат и ежедневно шофьорите са принудени да правят сложни маневри, за да избегнат инцидент.

Припомняме, че живущите в комплекса  изпратиха писмо до институциите, в което обвиняват властите, че ги третират като втора категория хора. След това те предложиха общината да закупи частен терен в близост до комплекса, а върху него да се направи паркинг. Кметът на Иван Тотев категорично отказа това да бъде направено. И заяви, че е наясно с проблема, но хората трябва когато купуват жилище да са наясно и къде ще паркират.

И така проблемът с паркирането пред комплекса все още няма решение.  Въпросът е до кога това ще е така? До следващия инцидент?

Само един бус нарушител...

Шофьорите спират колите си дори и в полето...

 

Улицата вече става еднопосочна...

 

Два автомобила не могат да се разминат...

Лек автомобил се опитва да освободи платното, за да може джипът да мине...